BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

От теб, Волене, остана само омраза!

Една година антикомунистът-патриотар крепеше правителството на БСП-ДПС, сега пак е на тяхна страна

Волене, в края на 1990 г. с теб работехме заедно във вестника на СДС – “Демокрация”. Ти беше сменил първия главен редактор Йордан Василев, аз дойдох от “Труд” и оглавих репортерския отдел. Тогава ти беше седесар, беше честен, псуваше комунистите и Съветския съюз. В същото време пусна на първа страница картата с черепите, която отврати от синята идея всички нормални привърженици на БКП. Аз помагах с каквото мога да се въведе професионализъм в редакцията и вестникът да помага на СДС в битката с червената номенклатура, а не с хилядите редови социалисти, които нямаха вина за золумите на Номенклатурата. Ти беше слаб главен редактор и след няма и година правилно те махнаха.

Аз вече не бях там – договорът ми беше прекратен на 45-ия ден от теб и от директора (вече покойник). Не ме погледнахте в очите – пратихте едно смутено момиче да ми съобщи новината. Лошо няма – бил съм слаб журналист и шеф, уволнили са ме. Не се сърдя никому.

Оттам-нататък ти тръгна по надолнището и не се спря. Беше в “Мултигруп”, в “Овъргаз”, при Петьо Блъсков, когото преди това псуваше до девето коляно. От седесар полека-лека стана антикостовист, от антикомунист – съветофил, от демократ – патриотар. Накрая цяла година поддържаше задкулисния небългарски кабинет “Орешарски” – беше в една лодка с БСП-ДПС, които иначе уж критикуваше.

А днес, Волене, стигна дъното! Докара пред толкова трудно конструирания парламент бедни и гладни люде отвън (софиянци отдавна те разкриха и те разкараха). Твоите маши им натрупаха камъни, раздадоха им бухалки. Събралите се ругаеха всички и всичко, но не знаеха какво искат. Точно като теб.

Нищо не остана от теб, Волене!

Само омраза…

Пламен КАМЕНОВ

1 Comments

  1. Надежда Ковачева

    А защо го вкарахме в парламента? И кой е отговорен за това. А Сидеров и в началото е служил на тези, но които служи и сега. Нямам време да се моля за него. Да си носи отговорността лично!

Остави коментар

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked