BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Въпроси, въпроси, въпроси…а отговори няма!

Приятели ми сториха люта забележка – две седмици откак съм зарязал блога си. Прави са. Занимавах се с несвойствена дейност – преговарях с търговци на вестници и реклама; редактирах дописки, написани право за кошчето; броях приходи, дето ги няма; опитвах се намалявам разходи, без които не може. Абе, не бях човек, а директор…

Обаче тая заран пак съм журналист. Стар(почти на 61), с 40 годин стаж в “Труд”, “Нощен Труд”, “Луд Труд”, “Софиянец”, БЛИЦ. И като такъв започвам не с “Какво се случи?, а “Защо?”.

И така:

– Защо новото коалиционно правителство, носител на друг морал и радетел за реформи, при назначенията си копира всичките преди него: не хора за работа, а работа за хора?

Защо не изпълнява предизборните си обещания?

Защо не назначава професионалисти, а  партийни послушковци и шуробаджанаци? Защо не  намали числеността на политическите кабинети? Защо не  свали партийната субсидия от 11 до максимум  5 лева на глас (в бедна Германия е две евро)? Защо не подкрепи здравния министър, който пръв изрече всеизвестна истина, а го накараха да се извинява?!

–  Защо при иначе точната съпротива срещу назначението на Слави БИАДа за шеф на парламентарната комисия за култура и медии, никой не обърна внимание на факта, че за пореден път се прескочи темата за контрола върху НАШИТЕ пари, давани на БНТ и БНР? Че отново се пропусна поведението на купените журналисти? Че не бе забелязан и  другия факт: който може, играе на сцената (Камен Донев да сте го видели  да плаче за пари?), който не може – реве за помощ от държавата?

– Защо всички признават, че съдебната ни система е тотално прогнила и оттам-нататък  всичко пропада, но тия, дето са вътре в нея, се държат като на гробище – помощ отвътре  (почти)липсва? Бе толкова ли няма поне трима съдии, прокурори, ченгета,  които да ги хваща срам да се гледат в огледалото,  когато се бръснат или гримират?

–  Защо имаме 60-хилядно МВР, а мафиотите убиват суперважен свидетел под носа му? Защо цяла седмица ДАНС  и полицията не знаят къде е  бившият шеф точно на тая ДАНС(обаче точно по туй време сегашният й шеф Писанчев сколаса да стане “доктор” в …библиотекарския колеж)?

– Защо здравеопазването  пак  получава 3 милиарда лева народна пара, като преди 15 години е получавало 1 милиард,  а оттогава населението е намаляло с милион и половина? Да не би да ни лекуват три пъти по-добре? Да не би да умираме три пъти по-малко? Не, всички знаят: днес в тая система се краде три пъти повече! (Това, че все още има отлични и честни лекари, само прави по-противен тоя позорен факт.)

– Защо сме пълни с  генерали, но нямаме ни армия, ни полиция?

– Защо се спъваме в стотици професори, имаме 62 университета, а науката ни е на дъното,образованието – под него, а дечицата на Елита до едно учат на Запад?

– Защо се докарахме дотам близо 65% от хората да жалят за Бай Тошовото време и да смятат, че демокрацията е срамна дума?

И колко много още защо, защо, защо…

Но отговори няма.

Президент има, парламент има, правителство има, цели три Върховни съда има (че и Конституционен отгоре)…а отговори няма.

Впрочем един е налице: милион и половина млади българи,  амбицирани да живеят нормално, са отлетели от България за последните 25 години…

Пламен КАМЕНОВ

2 Comments

  1. Margarita Hristova

    Добре де, прав си за всичко. И какво правим? Като погледна към приятелите си, а те не са малко – всички са стойностни и честни хора. Откъде се завъдиха тези играчи, не знам как да ги нарека иначе, дето играят против държавата, против българите? Защо всички социални помощи отиват при циганите, които нямат образование и един работен трудов ден? Не трябва ли политиците да помагат на хора умни, перспективни? До кога ще се хвърлят пари на вятъра, в нищото?

  2. Надежда Ковачева

    Пламене пиша за втори път, защото не улучих квадратчето. И аз написах статия барабар Петко с мъжете. В нея има отговори на всичките ти въпроси. Заглавието “Реформата е да боядисаш предната врата”. Ако не я публикуват доверените ми издателства, ще я дам на Новата реалност. А, ако Пламен Каменов я хареса ще му предоставя правата върху статията ми безплатно, защото го обичам. И Пепи Бучков написа готина статия, която отхвърлиха две издателства, но я има в Новата Реалност. Тя, обаче, за разлика от моята отговаря само на част от въпросите Каменови.

Остави коментар

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked